Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά που μας παραχωρήθηκε ευγενικά από τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και τους ευχαριστούμε πολύ.

Η συντονιστκή επιτροπή ενημέρωσε τους κατοίκους για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και για τις δράσεις που σκέφτεται να πραγματοποιήσει στο μέλλον.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κος Ν. Μπελαβίλας, ο οποίος παρουσίασε με οπτικό υλικό μέσω Η/Υ βιομηχανικούς χώρους, ανα την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί σε βιομηχανικά πάρκα - μουσεία με ανάπτυξη πρασίνου και εμπορικές χρήσεις ήπιας μορφής.

Οι χώροι αυτοί ήταν παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που λειτούργησαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στον Πειραιά, όπως Κεραμοποιίες, κλωστουφαντουργίες, υαλουργίες, χυτήρια,
εξόρυξης μεταλλευμάτων, βυρσοδεψεία, αλευρόμυλοι και διάφορες άλλες βιομηχανίες.
Τέτοιοι χώροι που αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα είναι η κεραμοποιία ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ στο Βόλο,
οι εγκαταστάσεις της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων στο Λαύριο, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα (νερόμυλος-νεροτριβή, βυρσοδεψείο, μπαρουτόμυλος), το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης Σύρου (χρωματουργείο, σκαγιοποιείο, βυρσοδεψείο), το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, παλιά ελαιοτριβεία στη Λέσβο και διάφορες άλλες βιομηχανίες - βιοτεχνίες.

Αντίστοιχοι χώροι προς αξιοποίηση στην περιοχή μας είναι η κεραμοποιία Δηλαβέρη, η κλωστοϋφαντουργία Ρετσίνα, το μηχανουργείο Βασιλειάδη (ΚΥΔΕΠ),
το εργοστάσιο - μηχανοστάσιο του ΟΣΕ και διάφοροι άλλοι πρώην βιομηχανικοί χώροι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου