Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009 αντιπροσωπία μας συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο πρασίνου
Κο Δ. Βρόντο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σε θέματα πρασίνου και όχι μόνο.
Παρουσιάσαμε στον κύριο αντιδήμαρχο τις δικές μας προτάσεις για τους χώρους πρασίνου που διεκδικούμε, αλλά επικεντρωθήκαμε κυρίως στα προβλήματα που υπάρχουν στο πάρκο Δηλαβέρη.
Ο κύριος αντιδήμαρχος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, (τα οποία δήλωσε οτι γνωρίζει), αλλά και τις προτάσεις μας.

Οι προτάσεις που κατέθεσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για το πάρκο Δηλαβέρη είναι οι παρακάτω:
1. Να φύγουν τα συνεργεία του Δήμου από το πάρκο γιατί στερούν χώρο από τους επισκέπτες του και η εικόνα τους είναι τριτοκοσμική.
2. Να απομακρυνθούν τα αδρανή υλικά, (χώματα, χαλίκια κτλ), τα οποία ο ίδιος ο Δήμος έχει αποθέσει εκεί.
3. Να καθαριστεί ο χώρος από τα ξερά χόρτα γιατί κινδυνεύει από φωτιά και το ίδιο το πάρκο αλλά και οι γύρω κατοικίες.
4. Να φυτευτούν φυτά της Ελληνικής φύσης που να αντέχουν στις κλιματολογικές συνθήκες της Αττικής και δέντρα με ψηλή ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθούν σκιερά σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν παγκάκια για τους επισκέπτες.
5. Να εγκατασταθεί αυτόματο πότισμα ή να ποτίζονται τα φυτά από τον υπάλληλο που θα αναλάβει τη φροντίδα και τη φύλαξη του πάρκου.
6. Μέσα στο χώρο του πάρκου να φτιαχτεί ένα μικρό αναψυκτήριο με κάποια τραπεζοκαθίσματα σε αυστηρά προκαθορισμένο χώρο.
7. Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης στη μαρμάρινη πίστα του skateboard, στις χτιστές σκακιέρες δίπλα στην καμινάδα, στο γήπεδο μπάσκετ και στην παιδική χαρά.
8. Να διαμορφωθούν κατάλληλα οι φούρνοι και το κτίριο με πρόσοψη στην οδό Θηβών ώστε να αξιοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις.
9. Στην ταράτσα του κτιρίου να γίνει ένα θερινό σινεμά, κάτι που λείπει από τον Πειραιά.

Ο κύριος Βρόντος ανέφερε ότι το σχέδιο του Δήμου Πειραιά για το πάρκο Δηλαβέρη έχει ως εξής:
Δημιουργία οικομουσείου και μουσείου βιομηχανικής ιστορίας του Πειραιά εκθέτοντας σε υπαίθριο χώρο παλιές μηχανές της κεραμουργίας Δηλαβέρη, καθώς και μουσείο παράξενων και εξωτικών φυτών.
Στο υπάρχον κτίριο, του πάρκου Δηλαβέρη, που έχει πρόσοψη στην οδό Θηβών ο Δήμος προτείνει την δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμου.
Τέλος ο Δήμος προτείνει και μια σύγχρονη παιδική χαρά.
Αφού ο κύριος Βρόντος ολοκλήρωσε με την παρουσίαση του σχεδίου που έχει ο Δήμος Πειραιά για το πάρκο Δηλαβέρη, δεσμεύτηκε ότι στις επόμενες δύο ημέρες θα ποτιστούν όλα τα φυτά και δέντρα του πάρκου και ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καθαριστεί το πάρκο και θα συντηρηθεί το πράσινο. Τέλος ανέφερε ότι θα απομακρυνθούν απο το πάρκο τα αδρανή υλικά, (χώμματα, χαλίκια κτλ), που έχει αποθέσει εκεί ο ίδιος ο Δήμος και ότι θα τοποθετηθούν παγκάκια σε σκιερά σημεία του πάρκου.

Συστρατευθείτε μαζί μας
για έναν καλύτερο Πειραιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου